Consiliere filosofică și comunicare

2526cop1

Consilierea filosofică reprezintă o modalitate prin care un filosof-practician își însoțește interlocutorii într-un dialog reflexiv cu scopul de a clarifica diverse întrebări și preocupări existențiale. Consilierul filosofic este un facilitator al unei reflecții non-paternaliste și non-ierarhice, care respectă și încurajează autonomia și responsabilitatea față de sine a interlocutorilor. Abordarea prin tehnica întrebărilor socratice reprezintă o modalitate eficientă de a explora idei în profunzime. Domeniul de acțiune al consilierii filosofice individuale se extinde și la grupuri și organizații, din moment ce experiența relevă că acestea din urmă sunt îmbogățite cu același tip de reflecție filosofică.

Ca dar de Crăciun facilitat de Vasile Moraru, puteți răsfoi câteva pagini din cartea lui Sandu Frunză, „Philosophical Counseling and Communication” pe pagina Librăriei Editurii Presa Universitară Clujeană.

https://libraria.ubbcluj.ro/produs/philosophical-counseling-and-communication/?fbclid=IwAR3zF-fd-3eYB7sz7w7R_5S9iy4ra6Qi-TjcCfP6GznuicSEq7X0Wb8Hia8

Sărbători fericite!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s