05 Decembrie – Responsabilitatea socială a individului

0001

Conceptul de responsabilitate socială reflectă gradul în care „indivizii sunt responsabili pentru îndeplinirea datoriei civice; acțiunile unui individ trebuie să fie în beneficiul întregii societăți”[1]. În acest fel, trebuie să existe un echilibru între creșterea economică și bunăstarea societății și a mediului. În cadrul atelierului din data de 5 Decembrie, am subliniat că teoria responsabilității sociale este construită pe un sistem etic, în care deciziile și acțiunile trebuie să fie validate. Dacă acțiunea sau decizia dăunează societății sau mediului înconjurător, atunci ea va fi considerată a fi iresponsabilă din punct de vedere social.

Valorile morale care sunt inerente în societate crează distincția între bine și rău. În acest fel, corectitudinea socială se crede (de cele mai multe ori) a fi „dreaptă”, dar există cazuri în care, această „corectitudine” este absentă. Fiecare individ are responsabilitatea de a acționa într-un mod care este benefic pentru societate.

Teoria responsabilității sociale și a eticii se aplică atât capacităților individuale, cât și grupurilor. Ar trebui să fie încorporată în „acțiunile / deciziile zilnice, în special cele care vor avea un efect asupra altor persoane și / sau asupra mediului.”[2]Întreprinderile au dezvoltat un sistem de responsabilitate socială adaptat mediului de afaceri al acestora. Menținerea responsabilității sociale în cadrul unei companii asigură protejarea integrității societății.

Pe parcursul întâlnirii s-a subliniat faptul că activitățile de voluntariat reprezintă o practică de responsabilitate socială individuală. Cu vieți aglomerate, poate fi greu să găsești timp pentru a te oferi voluntar. Cu toatea acestea, beneficiile voluntariatului sunt enorme. Dacă aveți în vedere o nouă carieră, voluntariatul vă poate ajuta să obțineți experiență în zona dumneavoastră de interes și să întâlniți oameni din domeniu. Chiar dacă nu intenționați să vă schimbați cariera, voluntariatul vă oferă posibilitatea de a practica abilități importante folosite la locul de muncă, cum ar fi lucrul în echipă, comunicarea, rezolvarea problemelor, planificarea proiectului, gestionarea sarcinilor[3]etc. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a câștiga experiență într-un domeniu nou, permițându-ne să explorăm interese și pasiuni, și de asemenea să reînnoim viziuni care au capacitatea de a ne transforma viața personală și profesională.

Le mulțumesc celor care au participat la atelier!

 

Iulia MEDVESCHI

[1]Richard Pettinger, Business and Society: Collective and Individual Corporate Social Responsibility, în The True Value of CSR. Corporate Identity and Stakeholder Perceptions, Barbara Fryzel (ed.), New York: Palgrave MacMillan, 2015, p. 247.

[2]Ibidem, p. 249.

[3]Colin Rochester, Angela Ellis Payne, Steven Howlett, Volunteering and Society in the 21st Century, New York: Palgrave MacMillan, 2010, p. 24.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s